Magazin
Your Cart

Bio-Fiber (60 tablete), Pharma Nord

Bio-Fiber (60 tablete), Pharma Nord
Bio-Fiber (60 tablete), Pharma Nord
Call Center
Lu – Vi 08:00 – 18:00, S. 09:00 – 12:00

Telefon 0757.123.000

 

extra10% banner

 
Livrare
Curier Rapid – 14,90 Lei

Gratuit comenzi peste 300 Lei

22,96 Lei
Fără TVA: 21,06 Lei
  • Stoc: În Stoc
  • Cod produs:: PHND2001

Bio-Fiber  
Contine fibre naturale din sfecla de zahar si citrice
Are un continut ridicat de fibre dietetice: 70%  
Este un amestec de fibre solubile si insolubile
Este usor de inghitit
Fabricat in Danemarca sub control farmaceutic   

Compozitie:
1 tableta contine*            
Fibre alimentare     460 mg
* Continutul de fibre dietetice este determinat analitic o data pe an.
Forma farmaceutica: Tablete filmate

Administrare
4-12 tablete pe zi, in functie de aportul de fibre din alimentatia cotidiana, sau dupa recomandarea medicului.
Nu depasiti doza zilnica recomandata.
Tabletele trebuie inghitite intregi, cu multe lichide.

Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
Informatii utile
Prefixul Bio nu se refera la provenienta din sistemul de agricultura ecologica, ci la biodisponibilitatea produsului.

Ingrediente
Fibre solubile si insolubile din sfecla de zahar (Beta vulgaris) si coaja de citrice (Citrus spp.), polivinilpirolidona, celuloza microcristalina, saruri de magneziu ale acizilor grasi, dioxid de siliciu, hidroxipropilmetilceluloza 

Produs recomandat vegetarienilor.

Depozitare
Se recomanda pastrarea produsului in spatii intunecoase, uscate, la temperatura camerei.
A nu se lasa produsul la indemana si la vederea copiilor mici.
Femeile insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanele care se afla sub tratament medical trebuie sa ceara avizul medicului inainte de administrarea suplimentelor alimentare.

Bio-Fiber este un supliment alimentar, fara adaos de nutrienti. Fiecare tableta contine 460 mg dintr-un amestec natural si echilibrat de fibre vegetale solubile si insolubile. Acestea provin din pectina de citrice si sfecla de zahar si compenseaza continutul relativ scazut de fibre din alimentatia moderna. Bio-Fiber sprijina digestia prin evacuarea regulata si eficienta a bolului fecal, sustinand astfel capacitatea corpului de a elimina reziduurile alimentare.

Ce sunt fibrele?
Fibrele se gasesc in multe alimente neprocesate. Fibrele alimentare apartin unui grup de carbohidrati care nu se digera sau care se digera intr-o masura foarte mica si, sub actiunea enzimelor digestive, se descompun in zahar si amidon.
Fibrele solubile
Exista doua tipuri de fibre alimentare: solubile si insolubile. Atunci cand sunt amestecate cu lichide, fibrele solubile se transforma intr-o masa gelatinoasa si isi pot creste greutatea de pana la 15 ori. O alimentatie care include acest tip de fibre adauga volum continutului intestinal si incetineste trecerea alimentelor prin intestinul subtire.

Fibrele insolubile
Fibrele insolubile pot absorbi apa dar nu in cantitate la fel de mare. Acest tip de fibre va reduce timpul cat alimentele stau in intestin, asa cum fibrele solubile dau volum continutului intestinal. O parte din continutul de fibre va fermenta intr-un anumit grad si va servi drept hrana pentru flora microbiana intestinala nepatogena.

Fibrele si flora intestinala
Un intestin normal contine aproximativ 1 kg de bacterii intestinale (iar la anumite persoane aproximativ 2 kg), impartite in 160 de specii diferite. Aceste bacterii descompun proteinele greu digerabile si carbohidratii din alimente si depind de prezenta unei anumite cantitati de fibre din alimentatie. Alimentele pe care le ingeram sunt importante pentru numarul si distributia diferitelor specii de bacterii. 

Pe langa procesarea fibrelor din alimente, aceste bacterii din intestin secreta diverse substante (neurotransmitatori), care influenteaza metabolismul si regleaza pofta de mancare. Tot ele sprijina procesul de aparare imunitara prin celulele limfatice din mucoasa intestinala.

Obiceiurile alimentare ale europenilor
Alimentatia europenilor s-a schimbat semnificativ fata de secolul trecut. Acum 100 de ani, se consumau multe fructe, legume si cereale cu un continut ridicat de fibre. Pe masura ce consumul alimentelor rafinate a crescut, a scazut foarte mult continutul de fibre din alimentatia zilnica.

Care sunt tipurile de fibre?
Celuloza se gaseste in peretele celular al plantelor si apartine unui tip de carbohidrati pe care oamenii nu il pot digera, deoarece organismul nu sintetizeaza enzimele care pot descompune acesti carbohidrati. In organism, celuloza absoarbe doar o cantitate mica de lichid. Fructele si legumele sunt cele mai importante surse de celuloza.
Hemiceluloza este si ea un carbohidrat nedigerabil. Impreuna cu pectina, ea formeaza o matrice care inglobeaza fibrele de celuloza aflate in peretii celulari ai plantelor.
Pectina este o fibra nedigerabila ce se gaseste in majoritatea peretilor celulari ai plantelor. Pectina din fructele necoapte este predominant insolubila. Pe masura ce fructele se coc, pectina devine predominant solubila.  Pectina este folosita de exemplu la fabricarea jeleurilor.
Lignina nu este considerata un carbohidrat, ea apartinand unui grup separat de substante. Continutul de lignina din peretele celular al plantelor variaza. Lignina este cea care confera duritate lemnului, fiind practic nedigerabila.

Mod de prezentare:
 60 tablete filmate

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies.