Când vine vorba de sănătate, nu toate alimentele sunt bogate în nutrienți, multe dintre alimentele moderne se încadrează cu vehemență în categoria nesănătoasă. Gradul tot mai ridicat de procesare al produselor alimentare reduce drastic cantitatea de vitamine și minerale pe care odinioară o găseam în abundență, în mod natural.

Cu toate acestea există o categorie de alimente care au beneficii excepționale pentru sănătate, cunoscute și sub numele de superalimente! Acestea sunt alimente care au niveluri unice, excepțional de ridicate de nutrienți care ajută la păstrarea sănătății noastre.

 

În continuare îți prezentăm 5 superalimente pe care noi alegem să le introducem cât mai des în alimentația noastră:

  1. Alimentele fermentate – precum kefirul, conțin în mod natural o mulțime de nutrienți care mențin sănătatea microflorei intestinale, precum și conțin niveluri ridicate de vitamine, cum ar fi K2, care este dificil de obținut în cantități mari din alte surse de hrană
  2. Legumele cu frunze de nuanța verde închis – sunt pline de substanțe nutritive, Inclusiv magneziu, un mineral esențial dar greu de întâlnit în alimentele moderne. Încearcă să consumi cât mai des legume cu frunze de verde închis cum ar fi varza kale sau spanacul.

 

 

 

 

  1. Peștele gras – somonul, sardinele sau macroul au niveluri excepțional de ridicate ale grăsimilor cheie omega 3 EPA și DHA, esențiale în menținerea sănătății inimii, creierului și ochilor.
  2. Uleiul de măsline - elementul cheie al legendarei diete mediteraneene, uleiul de măsline are un conținut ridicat de grăsimi mono-nesaturate numite acid oleic, care s-a dovedit a avea numeroase proprietăți sănătoase, precum și o serie de antioxidanți, cum ar fi hidroxitirosolul, ajută la reducerea oxidării colesterolului, contribuind la menținerea sănătății inimii noastre.
  3. Turmericul/Curcuma - curcuminoidele găsite în această rădăcină s-au dovedit a avea o serie de beneficii puternice pentru sănătate. Pentru a ajuta la creșterea absorbției, încercați să consumați curcuma cu o masă bogată în grăsimi.

 

 

 

Sursă articol

https://betteryou.com/blogs/health-hub/5-superfoods-that-keep-your-mind-and-body-in-balance

Photo credit Photo by alleksana from Pexels