Magazin
Cosul tau

neutrient-magnesium

Enzyma Pro complex enzimatic pentru optimizarea digestiei (60 capsule), Vitamunda

Enzyma Pro complex enzimatic pentru optimizarea digestiei (60 capsule), Vitamunda
Enzyma Pro complex enzimatic pentru optimizarea digestiei (60 capsule), Vitamunda
Call Center
Luni – Vineri 08:00 – 18:00
Sâmbătă 09:00 – 12:00
Livrare
Curier Rapid – 14,90 Lei
Gratuit comenzi peste 300 Lei
157,00 Lei
Fără TVA: 144,04 Lei
  • Stoc: În Stoc
  • Cod produs: VIDA0003

Vitamunda Enzyma Pro conține 14 enzime mai puțin frecvente sau chiar absente în alte produse enzimatice. Sunt enzime rare care susțin metabolismul și sănătatea tractului gastrointestinal într-un mod specializat.

Enzimele digestive secretate în mod natural sunt proteine pe care corpul le produce pentru digestia și descompunerea alimentelor. Prin procesul de digestie se extrag nutrienții din alimente astfel încât corpul să aibă resursele și energia necesare îndeplinirii funcțiilor vitale și creșterii. Lipsa parțială a enzimelor cauzează probleme digestive și malabsorbția nutrienților.

Ce reprezintă insuficienta enzimatica digestiva?

Există anumite cazuri în care corpul uman nu produce suficiente enzime digestive. Lipsa enzimelor digestive face imposibilă descompunerea anumitor alimente și absorbția nutrienților conținute de acestea.

Tipuri de insuficiență a enzimelor digestive:

  • Insuficiență pancreatică exocrină: secreție insuficientă de enzime pancreatice la nivelul lumenului intestinal ce conduce la maldigestia carbohidraților, proteinelor și grăsimilor;
  • Intoleranță la lactoză: corpul nu produce suficientă lactază, enzimă necesară la digerarea lactozei prezentă în mod natural în lapte și produse lactate.

Simptome ale insuficienței enzimatice digestive

Insuficiența enzimelor digestive poate genera malnutriție sau iritație la nivelul mucoaselor digestive. Simptomele comune includ:

  • Dureri de burtă sau crampe;
  • Balonare;
  • Diaree;
  • Steatoree (scaune uleioase);
  • Pierdere în greutate inexplicabilă;

Cauze care pot determina insuficiența enzimatică digestivă?

Unele insuficiențe enzimatice sunt de natură genetică. O genă anormală poate fi moștenită de la unul dintre părinți sau poate fi generată de o mutație fără cunoașterea cauzei. Insuficiențele enzimatice pot fi congenitale (prezente la naștere) sau se pot dezvolta în timp.

Printre afecțiunile sau tratamentele medicale care pot determina o insuficiență pancreatică se numără:

  • Pancreatită cronică;
  • Fibroză chistică;
  • Intervenții chirurgicale gastrointestinale;
  • Cancer pancreatic;
  • Orice afecțiune sau medicație care perturbă activitatea pancreasului.

Diferența dintre enzime digestive și probiotice

Probioticele sunt organisme vii care alcătuiesc flora bacteriană intestinală (microbiota). Acestea ajută la menținerea sănătății tractului digestiv și susțin activitatea enzimatică. Spre deosebire de enzime, probioticele nu au capacitatea de a descompune sau digera componentele alimentare.

Fără un echilibru al bacteriilor intestinale prietenoase, se pot genera simptome similare cu cele ale unei insuficiențe enzimatice, precum balonarea sau durerile abdominale, cauzate de niveluri bacteriene anormale. Pentru sporirea digestiei și a echilibrului intestinal, Vitamunda Enzyma Pro se poate administra alături cu Vitamunda Superflora.

Acțiunea enzimelor prezente în Enzyma Pro:

1. BROMELAINA extrasă din ananas face parte din clasa enzimelor proteolitice care participă la descompunerea și absorbția proteinelor alimentare. Bromelaina ajunge cu ușurință în fluxul sanguin, trecând de bariera digestivă, astfel putând acționa în mai multe părți ale corpului.

Beneficiile aportului de bromelaină:

  • Susține digestia și absorbția proteinelor;
  • Rol antiinflamator la nivel osteoarticular (artroză, artrită, luxații, entorse), la nivel intestinal în colită, fiind, de asemenea, benefică în reglarea pH-ului, tratarea constipației, a arsurilor gastrice și a diareei;
  • Prevenirea bolilor cardiovasculare prin susținerea fluidității normale a sângelui reducând riscul de tromboze sau a constricție arterială. la nivelul sinusurilor (in cazul sinuzitei, atunci cand sinusurile sunt inflamate);
  • Sustine conversia plasminogenului în plasmină, enzima care descompune fibrina (proteină implicată în coagularea sângelui);

2. PAPAINA este o enzimă extrasă din papaya (Carica papaya) fiind una dintre enzimele proteolitice cu rol în digerarea fibrelor proteice.

Beneficiile aportului depapaină:

  • Ușurarea procesului digestiv;
  • Facilitarea absorbției nutrienților proveniți din proteine;
  • Acțiune antiinflamatorie, antioxidantă și imunostimulatoare.

3. HEMICELULAZA este o enzimă capabilă să degradeze hemiceluloza prezentă în peretele celular al plantelor.

Beneficiile aportului dehemicelulază:

  • Facilitează digerarea carbohidraților;
  • Susține digerarea fibrelor vegetale, a fructelor, legumelor și cerealelor;
  • Intensifică activitatea fibrelor prebiotice.

4. AMILAZA catalizează hidroliza amidonului, cu scopul obţinerii de zaharuri simple şi uşor de digerat.

Beneficiile aportului deamilază:

  • Amilaza ajută la digestia alimentelor provenite din cereale şi cartofi (amidon).
  • Îmbunătățește procesul digestiv.

5. LACTAZA este o enzimă esențială pentru digerarea alimentelor bogate în lactoză. Lactoza este zaharidul care confera laptelui gustul dulce specific.

Beneficiile aportului delactază:

  • Facilitează digestia laptelui și a produselor lactate;
  • Descompune molecula de lactoză în galactoză și zaharide simple;
  • Reduce simptomele neplăcute ale intoleranței la lactoză (dureri abdominale, distensie abdominală datorată acumulării de gaze intestinale, flatulență, greață și diaree cu emisie de scaune moi cu pH acid, voma.

6. LIPAZA este o glicoproteină, care în prezența sărurilor biliare și a colipazei, transformă grăsimile în acizi grasi și glicerol.

Beneficiile aportului de lipază:

  • Susține digestia intestinală a trigliceridelor ingerate;
  • Asigură digestia grăsimilor animale și vegetale;
  • Stimulează secreția biliară.

7. PROTEAZA este o enzimă care acționează la nivel digestiv descompunând peptidele la nivel de aminoacizi.

Beneficiile aportului deprotează:

  • Ameliorarea colicilor abdominale și a flatulenței (balonare);
  • Stimularea procesului de digestie și ușurarea acestuia;

8. BETAGLUCANAZAeste o enzimă necesară în descompunerea beta-glucanilor, compuși regăsiți în fibrele plantelor, în ciuperci și în cereale.

Beneficiile aportului de betaglucanază:

  • Îmbunătățirea biodisponibilității nutrientilor din matricea fibroasă a pereților celulelor vegetale;
  • Îmbunătățirea digestiei și a tranzitului intestinal.

9. ENDOGLUCANAZA hidrolizează aleatoriu zone interne din lanțuri de celuloză, proces din care rezultă oligozaharide de diferite lungimi.

Beneficiile aportului deendoglucanază:

  • Importanța oligozaharidelor este cunoscută datorită acțiunii sale prebiotice, substanțe nedigerabile, benefice datorită stimulării selective a creșterii și activității speciilor de bacterii ale colonului;
  • Îmbunătățirea digestiei și absorbției elementelor nutritive din alimente vegetale.

10. ENDOPEPTIDAZA și EXOPEPTIDAZA(11) sunt enzime care ajută la transformarea polipeptidelor sau proteinelor din alimente în aminoacizi sau dipeptide ușor de absorbit.

Beneficiile aportului de endo și exopeptidază:

  • Susțin procesele digestive;
  • Măresc posibilitatea de absorbție a proteinelor din alimente;

12. PROTEAZA ACIDĂ reprezintă o clasă variată de enzime implicate în multe procese fiziologice sau patologice cheie. Dintre acesta face parte și pepsina, cu rolul de a descompune proteinele din alimente precum carnea, ouale sau lactatele. Cantitati mici de pepsina trec în circulația sanguină și au rol în degradarea fragmentelor proteice mai mari, absorbite la nivel intestinal.

Beneficiile aportului deprotează acidă:

  • Scade concentrația de proteine digerate incomplet, cu potențial alergen.

13. FITAZA este o enzimă cu rol important în procesul de digestie, ajutând în mod special la sinteza vitaminelor din complexul B.

Beneficiile aportului defitază:

  • Favorizează absorbția acidului fitic și a mineralelor (fier, calciu, magneziu, cupru, mangan, zinc) din alimente vegetale și cereale;
  • Previne apariția carențelor minerale la vegetarieni.

14. XILANAZA face parte dintr-o clasă de enzime care degradează polizaharidul liniar xilan în xiloză, descompunând astfel hemiceluloza, una dintre componentele majore ale pereților celulelor vegetale. Xilanaza ajută la creșterea absorbției nutrienților și la mărirea nivelului de enzime secretate de pancreas.

Beneficiile aportului de xilanază:

  • Îmbunătățește digerarea alimentelor vegetale, mărind biodisponibilitatea nutrienților conținuți de acestea;
  • Xilooligozaharidele (XOS), produsul de hidroliză al xilanului reprezintă un substrat pentru populația bacteriană comensală colonică, acționând ca potențial prebiotic. Fermentarea sa produce acizi grași cu lanț scurt, îmbunătățește sănătatea epitelială intestinală și reglează procesul metabolic;
  • Ajută la reducerea producerii gazelor sau a disconfortului intestinal cauzat de consumul unor alimente vegetale dificil de digerat, precum fasolea, cerealele și legumele fibroase;
  • Degradează biofilmele asociate cu diferite microorganisme. Anumite bacterii produc o peliculă protectoare care îi protejează de distrugere, inclusiv bacterii care pot genera intoxicații alimentare sau infecții.

Mod de administrare Enzyma Pro:

1 capsulă de două ori pe zi, imediat înainte de masă, sau așa cum recomandă specialistul.

Pentru efect sinergic asupra digestiei și absorbției nutrienților se poate administra alături de probioticul Vitamunda Superflora și complexul digestiv Vitamunda Digesta Plus.

Produsele Vitamunda Superflora,VitamundaEnzyma Pro și Digesta Plus sunt recomandate în completarea programului de detoxifiere intestinală Vitamunda ColonHyperDetox.

Compoziție per capsulă:

Bromelaină, Papaină, Hemicelulază, Amilază, Lactază, Lipază, Protează, Betaglucanază, Endoglucanază, Endopeptidază, Exopeptidază, Protează acidă, Fitază, Xilanază, capsulă vegetariană din hidroximetilcelulază.

Nu conține: coloranți, conservanți, arome sintetice, organisme modificate genetic, amidon, gluten, lactoză, soia, sau alte ingrediente inactive.

Prezentare: flacon din sticlă brună cu 60 capsule vegetale;

Producător: Vitamunda, Netherlands.

Precauții:
Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
A nu se lăsa la indemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui;
A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente;
A se păstra într-un loc închis și întunecat la temperatura camerei. Dupa deschidere se păstrează la loc răcoros, ferit de îngheț;
Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos;
Informațiile prezentate au scopul de a oferi suport practicienilor din domeniul sănătății. Vă rugăm să urmați sfatul unui medic în cazul unor probleme de sănătate.

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun