
Sâmbătă 09:00 – 12:00
Gratuit comenzi peste 300 Lei
- Stoc: În Stoc
- Cod produs: DEIA1199
Turmericul sau curcuma aparține familiei Zingiberaceae, din care face parte și ghimbirul. În formă neprelucrată este o plantă de dimensiuni mici, originară din India, a cărei rădacină este formată din mai mulți rizomi. Din radăcina plantei se obține condimentul denumit turmeric și extractul cu uz medicinal numit curcumina.
Ingredientul activ din turmeric este curcumina, o substanță cu gust puțin amar, piperat, și miros asemănător cu muștarul. Curcumina este folosită des cu scop medicinal, pentru numeroasele ei proprietăți terapeutice.
În afară de substanța curcumină, turmericul mai conține în concentrații mari mangan, fier și în concentrații mai reduse potasiu și vitamina B6.
Pulberea de turmeric sau curcuma este folosită drept condiment în bucatarie, pentru colorarea preparatelor și pentru a da culoare amestecurilor de condimente. Pulberea de turmeric are o aromă minunată, lemnoasă și este folosită de mii de ani, prima dată pe post de colorant, apoi cu scop medicinal și culinar.
Turmericul are un miros asemănător cu cel al ghimbirului, însă aroma sa bine definită este mai puternică și mai picantă. Este folosit în bucătăria Asiatică, în special, drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic, pentru aromarea legumelor trase la tigaie sau pregătite la abur sau la cuptor, aromarea cărnii de pasăre și a preparatelor din carne de pasăre. Poate fi folosit la prepararea de curry drept colorant alimentar, dar și drept condiment.
Turmericul este utilizat ca și conservant în mancăruri, în cosmetică și cu succes în medicina tradițională, dar și drept colorant pentru vopsirea hainelor.
Pudra de turmeric sau curcuma eco se poate consuma câte o jumătate de linguriță de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume.
Ingrediente: turmeric pulbere din agricultură ecologică.