Anxietatea a ajuns să fie o afecțiune comună în rândul oamenilor de pretutindeni, având ca factor principal stresul. Tulburările de anxietate se pot regăsi în fiecare marjă de vârstă și nu exclude jumătatea de sex masculin, chiar dacă femeile sunt mai predispuse la această afecțiune.

Anxietatea poate să fie reprezentarea pură a îngrijorării. Oamenii care constant simt o anumită îngrijorare care pare să nu dispară niciodată, indiferent de gravitatea acesteia trec prin tulburări de anxietate. O altă caracteristică a anxietății este faptul că aceste griji, frustrări sau angoase nu dispar, ci doar trec de la o situație la alta. Acestea se acumulează în timp și pot produce persoanei respective suferințe severe.

În ultimii ani putem spune că ”omul” a trecut prin foarte multe evenimente care-i pot induce această tulburare. Ca de exemplu, studiile arată că în urma evenimentelor recente prevalența globală a anxietății crescuse cu 25% potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Rezultatul acestui studiu nu ne aduce în față doar un număr, ci și faptul că serviciile de sănătate nu au putut face față întregii probleme datorită schimbărilor din timpul crizelor recente. Prin urmare, oamenii au recurs la diferite metode pentru a putea trece peste sau ameliora aceste simptome.

Una dintre cele mai importante componente care pot avea un efect pozitiv asupra acestei tulburări este magneziul. Potrivit unui studiului din 2017 ”The Effects of Magnesium Supplementation on Subjective Anxiety and Stress-A Systematic Review” nivelul ridicat al anxietății poate fie corelat într-o anumită măsură cu nivelul scăzut de magneziu din corp. Doza zilnică recomandată pentru magneziu este de 375mg.

Magneziul este un mineral esențială corpului uman, făcând parte din cele șapte minerale fundamentale. Organismul trebuie să consume cantități relativ mari de magneziu pentru o bună funcționare, însă alimentația neregulată rareori poate asigura aportul necesar. Asigurarea aportului necesar de magneziu poate ajuta la prevenirea sau ameliorarea unor afecțiuni. Prevenția realizată prin consumul de magneziu poate ajuta în următoarele cazuri.

  1. Sănătatea sistemului osos: Magneziul alături de Calciu și Vitamina D sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. Consumul de magneziu poate ajuta la prevenirea osteoporozei sau a fracturilor. O dietă plină de alimente care conțin magneziu, precum nuci, semințe, cereale integrale sau legumele cu frunzele verzi ajută la creșterea nivelului de magneziu din organism.
  2. Sănătatea sistemului nervos: Magneziul poate avea un aport sporit asupra sistemului nervos, astfel consumul adecvat de magneziu poate ajuta prin aducerea unui echilibru, reducând stresul și anxietatea.
  3. Glicemia: Magneziul poate regla indicele glicemic deoarece poate influența glucoza. Nivelul scăzut de magneziu poate fi o cauză de creștere a riscului pentru diabetul de tip 2. Consumul cantității adecvate de magneziu ajută la menținerea sănătății metabolice.
  4. Sănătatea sistemului cardiovascular: Nivelul necesar de magneziu în corp poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, persoanele care sunt predispuse pot cere sfatul medicului pentru un consum adecvat de magneziu.
  5. Sănătatea sistemului muscular: Magneziul este un element foarte important în ceea ce privește funcționarea optimă a sistemului muscular. Consumul acestuia ajută la prevenirea crampelor și a spasmelor musculare, dar ajută și la vindecarea mai rapidă a mușchilor după un efort fizic.

Un factor important în situațiile în care persoanele nu pot menține o alimentație care să le ofere suficient magneziu este consumul de suplimente. Recomandările făcute de medici în ceea ce privește consumul de suplimente de magneziu sunt pentru a ameliora diverse probleme precum:

  1. Deficitul de magneziu;
  2. Absorbția redusă de magneziu;
  3. Nivelul crescut de stres;
  4. Migrene;

Provocările actuale pentru deficitul de magneziu pot avea mai multe cauze.

Magneziul se absoarbe foarte greu în organism. Studiile arată că acesta este absorbit predominant în intestinul subțire, dar și faptul că proteina este un factor important. Absorbția fiind făcută mai eficient dacă dieta persoanei respective conține un nivel înalt de proteină.

Există mai multe forme de magneziu, sărurile de magneziu fiind formele care au cea mai mica rată de absorbție deși conțin un nivel înalt de magneziu. Absorbția fiind foarte mică este nevoie de administrare repetată a comprimatelor pe parcursul zilei, spre deosebire de formele de chelat de magneziu. Formele de chelat de magneziu sunt mult mai avansate în ceea ce privește absorbția, deoarece magneziul este legat de o proteină. Absorbția fiind mult mai propice în acest caz, nefiind nevoie de un număr mare de administrări pe zi.

Neutrient Magnesium conține un amestec unic de patru forme bioactive de chelați de magneziu (taurat de magneziu, bisglicinat de magneziu, citrat de magneziu, malat de magneziu) și oxid de magneziu - formulat pentru a oferi o absorbție ridicată al acestui mineral esențial prin utilizarea a mai multor căi de absorbție celulară.

Beneficiile Neutrient Magnesium

  • Formulă concentrată și biodisponibilă, 2 capsule asigură 244 mg magneziu (64% VNR)
  • Chelații de magneziu asigură o rată superioară de absorbție
  • Potrivit pentru vegani
  • Formula pură, fără agenți de umplere, fără ingrediente artificiale, fără organisme modificate genetic, fără gluten, fără lactoză, fără soia
  • Potrivit pentru adulți și copii începând cu vârsta de 12 ani

Neutrient Magnesium este special formulat pentru a oferi o absorbție maximizată - chelații de magneziu oferă o rată superioară de aborbție, comparativ cu sărurile de magneziu.

 

 

 

https://www.news-medical.net/health/What-is-Anxiety.aspx

https://www.who.int/news/item/02-03-2022-covid-19-pandemic-triggers-25-increase-in-prevalence-of-anxiety-and-depression-worldwide

https://www.medicalnewstoday.com/articles/286839#recommended-daily-intake

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32008L0100&from=FR

Brink Elizabeth J, Wageningen University and Research ProQuest Dissertations Publishing, 1992