Deficitul de magneziu - cauze, semne și sfaturi de a crește aportul 

Corpul nostru are nevoie de magneziu, împreună cu multe alte minerale, pentru a funcționa corect și a rămâne sănătos. 

 

Ce înseamnă un deficit de magneziu?
Înseamnă pur și simplu că nivelurile de magneziu din corpul nostru sunt mai mici decât ar trebui să fie, afecțiune cunoscută sub numele de hipomagneziemie. Când se întâmplă acest lucru, pot apărea anumite probleme de sănătate.
Responsabil pentru peste 300 de reacții biochimice din corp, magneziul este esențial pentru multe dintre funcțiile noastre corporale. 
Aceasta:
•    ne menține nivelul de energie ridicat
•    ne ajută mușchii și nervii să funcționeze corect
•    ne stimulează starea de spirit prin transformarea anumitor aminoacizi în serotonină

 

Ce anume provoacă deficitul de magneziu?
Cea mai frecventă cauză este dieta. Consumul de multe grăsimi procesate, zaharuri rafinate, sare, îndulcitori sintetici sau cofeină împiedică capacitatea organismului de a absorbi magneziu.
De asemenea, se pot dezvolta carențe de magneziu în cazul în care nivelul calciului din sânge este prea ridicat. În interiorul corpului, calciul si magneziul sunt în competiție prin legarea cu aceleași proteine din mușchi. Astfel, aportul redus de magneziu va produce stocări ridicate a calciului în afara osului (calcifiere).

 

Sunt unii oameni mai predispuși la deficiența de magneziu decât alții?
Da, predispoziția este mai mare în:
•    afecțiuni gastro-intestinale, cum ar fi boala Crohn sau boala celiacă
•    diabet de tip 2
•    hiperparatiroidism (când glandele paratiroide produc prea mult hormon paratiroidian, determinând creșterea nivelului de calciu din sânge)
•    sarcină și alăptare
•    anumite tratamente cu  antibiotice, inhibitori ai pompei de protoni (IPP) sau diuretice 

 

Care sunt semnele de avertizare?
Poate fi destul de dificil să știm când nivelul de magneziu este scăzut, deoarece semnele sunt ușor de confundat cu alte condiții de sănătate. Unele semne frecvente includ insă somn slab, oboseală,  palpitații sau bătăi neregulate ale inimii, crampe musculare, tensiune la nivelul mușchiilor și articulatiilor.

 

Ce putem face pentru a evita deficitul de magneziu?
Deficitul de magneziul il putem evita prin dietă, consumând mai multe alimente bogate în acest nutrient. Spanac, nuci, migdale, fasole, avocado, smochine, orez brun și somon sunt toate opțiuni excelente.
Uneori însă, poate fi dificil să obținem suficient magneziu doar din dieta noastră, deci merită să luăm în considerare suplimentarea acestuia.

 

Care sunt cele mai eficiente suplimente cu magneziu?
Astăzi înțelem că suplimentele tradiționale sub formă de comprimate și capsule se bazează pe un proces digestiv care a evoluat exclusiv pentru consumul de alimente, iar absorbția nu poate fi garantată universal.
Suplimentarea magneziului transdermic (prin piele) este o modalitate superioară de a absorbi acest mineral esențial, s-a dovedit că funcționează de cinci ori mai repede decât formele convenționale.
Întrucât este absorbit prin piele, ocolește sistemul digestiv, oferind o doză rapidă si eficientă direct acolo unde este nevoie.


Suplimentele transdermice cu magneziu BetterYou vin sub mai multe forme, te invităm cu drag să descoperi gama completă la noi pe site.

 

 

 

 

Sursă articol

https://betteryou.com/blogs/health-hub/magnesium-deficiency-causes-signs-and-how-to-increase-your-intake