Te salut,

Andrei sunt, farmacist la Efarmacie.ro

 

Azi iți scriu despre legătura dintre magneziu și diabetul zaharat, apoi ți-l voi prezenta pe Dl. Prof. Roman Morar din Cluj-Napoca a cărui misiune în viață este controlul diabetului pe cale naturală.

Afirmațiile pe care le voi face sunt bazate pe studii stiințifice publicate în cea mai mare bibliotecă online dedicată studiilor medicale PubMed.

Atunci când citez un studiu îți voi da referințe, de exemplu “PMID:22341866”, iar daca ești curios să vezi detalii despre studiu trebuie să accesezi linkul PubMed și să introduci în caseta de căutare numărul 22341866 pentru a găsi toate informațiile.

Sindromul metabolic și diabetul

Niveluri serice reduse de magneziu sunt asociate cu o incidență crescută a sindromului metabolic și a diabetului. (PMID:19124169)
Într-un studiu dublu-orb, controlat placebo, administrarea unui supliment de magneziu a îmbunătățit simptomatologia specifică sindromului metabolic prin scăderea hipertensiunii arteriale, a nivelului de glucoză și a trigliceridelor. (PMID:29793665)

Există un ciclu vicios: deficiența de magneziu în organism crește rezistența la insulină, iar rezistența la insulină cauzează deficiență de magneziu.(PMID:15319146, PMID:30889804)

În alte studii efectuate pe persoane non-diabetice nivelul redus de magneziu a inhibat secreția de insulină. (PMID:21488144). Suplimentarea cu magneziu îmbunătățește abilitatea celulelor beta din pancreas de a secreta insulină. (PMID:21241290)

Corectarea nivelurilor serice de magneziu prin administrarea de suplimente cu magneziu ar trebui să fie esențială în abordarea persoanelor cu sindrom metabolic sau diabet zaharat, chiar înainte de implementarea altor tratamente pentru că este foarte posibil ca reglarea nivelului de magneziu să aducă beneficii nivelului glicemic.

Însă, doar corectarea nivelului de magneziu din organism nu va fi suficientă pentru controlul sindromului metabolic și al diabetului zaharat. Mult mai important este CE mâncam, CÂT și când.

Cel mai bine iți va explica Dl. Prof. Roman Morar care și-a dedicat întreaga viață pacienților cu diabet.

Te invit să urmărești un interviu excepțional realizat de echipa noastră în anul 2015 în care Dl. Prof. Roman Morar explică pas cu pas viziunea sa despre abordarea acestei afecțiuni:

Suplimentul cu magneziu pe care îl recomand este: Neutrient ® Magnesium

 

Este cel mai bun pentru că:
- Îmbină 4 forme bio-active de magneziu care se absorb foarte bine;
- Doar 2 capsule pe zi asigură 64% din necesarul zilnic
- Un flacon ajunge timp de 2 luni

Alte forme de magneziu, de regulă, conțin doar o singură formă de magneziu, iar absorbția este limitată pentru că magneziul se absoarbe greu.

Solutia pentru absorbtia dificila de magneziu este administrarea frecventa (6-8 capsule/comprimate pe zi) sau administrarea de forme farmaceutice moderne care imbina mai multe forme de magneziu care se absorb pe mai multe canale, asa cum este si Neutrient Magnesium.

Vezi produsul pe site-ul efarmacie.ro
aici

Andrei Fulop, farmacist la Efarmacie.ro.

 

Te-ar mai putea interesa 

Care-i treaba cu magneziul? CLICK AICI

Este magneziul un moft sau o necesitate? CLICK AICI