6 sfaturi simple pentru a te menține sănătos, activ și motivat!

 

Orice început e greu iar creierul nostru are un mecanism extraordinar să ne împingă spre ceea ce cunoaște deja. Nu e de mirare faptul că atunci când întreprindem activități noi, ne este greu să găsim motivația să le continuăm. De aceea ți-am pregătit o listă cu sfaturi rapide și utile pentru a reuși orice ți-ai propus.

  1. Alege o activitate care îți face plăcere

Nu trebuie să devii un sportiv de performanță pentru a fi în formă, de ce să nu alegi să te bucuri de activitatea desfășurată? Acest lucru ar putea fi dansul, înotul, mersul pe jos sau orice altă activitate pe care ți-ai dorit de mult să o încerci. Sunt șanse mai mari să continui un sport care îți face plăcere, decât unul care te suprasolicită din toate punctele de vedere. Iar dacă te-ai plictisit de exercițiile pe care le faci, încearcă ceva nou!

  1. Începe încet și ușor

Dacă nu ai mai făcut mișcare sau ai luat o pauză mai mare de la ea, încearcă să introduci treptat exercițiile fizice în rutina ta. Poți începe cu 5-10 minute, crescând treptat intervalul. În scurt timp vei ajunge la 30 de minute! Poți încerca să asculți muzică pentru a păstra motivația la cote maxime.

  1. Ia un prieten cu tine

Exercițiile în compania unui amic pot fi o motivație puternică, vă puteți încuraja reciproc. De asemenea, dacă ai abonament la o sală, poți cere ajutorul unui antrenor personal pentru un plan personalizat de exerciții sau pentru a oferi o diversitate rutinei tale de antrenament.

 

 

  1. Ține evidența progresului tău

Poți cumpără un pedomentru și un jurnal, în acest fel poți monitoriza evoluția ta în fiecare zi.

  1. Stabilește obiective realizabile

Obiectivele tale sunt ale tale, prioritizează ce este important pentru tine să realizezi, nu te lăsa descurajat de țeluri prea mari. Nu lăsa comparația cu alte persoane să fure bucuria realizărilor tale. Începe cu pași mici și bucură-te de fiecare reușită. Acea reușită e punctul de plecare pentru ziua de mâine.

  1. Ai grijă ce mănânci

Alege atent produsele pe care le consumi și asigură-te că dieta ta conține cât mai multe vitamine și minerale.

Vitaminele B sunt esențiale pentru a reduce starea de oboseală, ele ajută organismul să elibereze energia din carbohidrați, grăsimi și proteine. Alimentele bogate în B12, de exemplu, includ ficatul, oul, carnea de curcan, păstrăvul, sardinele.

Magneziul este un mineral extrem de important pentru organismul nostru. Lipsa lui poate contribui la niveluri scăzute de energie.

O dietă echilibrată, cu mai puține alimente rafinate (pâine albă, dulciuri, sucuri acidulate) și mai multe alimente precum pâinea integrală, cartofii dulci, ovăzul, fructele și legumele, te va ajuta să crești și să menții nivelul de energie dorit, iar cu el și motivația.

 

Când ne părăsește motivația, noi alegem:

  1. Magnesium Flakes
  2. Iron Oral Spray
  3. Multivit Oral Spray

 

Vrei să citești alte articole?

Ciupercile și proprietățile lor minunate – click aici pentru articolul complet

Te-ai întrebat vreodată dacă ai deficit de magneziu? – click aici pentru articolul complet

 

Sursă articol:

https://betteryou.com/blogs/health-hub/keep-motivated-get-active-stay-healthy-simple-hints-tips-nutritionist-emily-whitehead

Sursă poză:

 Photo by Karolina Grabowska from Pexels